Глобус Медия Груп е консорциум от два телевизионни канала – Travel TV и This is Bulgaria HD. Бранд на медийната група е Travel TV. Основан e през 2005 г. в София, България. Екип от опитни и единно мислещи творци превърна „идеята“ в една от  най-търсените продуцентски компании за документални филми корпоративни клипове, реклами и трейлъри в България.

Глобус Медия Груп е независима медийна група от смели творци, вдъхновени автори и умел мениджърски дух. Имаме дузина години опит в медийния бизнес и десетилетие в създаването на ТВ филми, продукции и станции. Създадохме първата българска телевизия за приключения, пътешествия и туризъм Travel TV, както и първият български FullHD телевизионен канал – Travel HD, който през 2015 година се трансформира в 24-часов канал за реклама на България, сменяйки името си на This is Bulgaria HD. Конструираме собствени софтуерни решения, поддържаме собствена сървърна мрежа, разпространяваме нашите ТВ продукти посредством най-добрата и ефективна техника на съвременния дигитален пазар.

Горди сме, че сме сред пионерите в IPTV-broadcast, създаването на висококачествени документални филми, 3D и 4K продукции и филмово производство.

Живеем в ритъма на съвременните медии, не спираме да търсим и да следваме високи стандарти, поставяме нови цели и прокарваме нови маршрути. Стремим се да сме най-добрите в изкуството, което пресъздаваме. Създали сме повече от 2 200 филми, импресии и клипове, излъчили сме  повече от 150 000 часа ТВ продукция. Поддържаме и активно използваме най-големия HD и 4K/UHD архив от кадри, заснети в България, с налични над 500 000 кадъра.

Имаме отлично оборудвани монтажна студия за подготовка и създаване на продукции. Притежаваме набор от специфично техническо кино оборудване за заснемането на специални сцени, като фарт, кран, дрон, ротационна маса и множество други. Снимаме с продукти на Panasonic, DJI, Carl Zeiss, Movi, Miller и много други от най-добрите компании в бранша.

Екипът е снимал в повече от 65 държави, сред които Мексико, Коста Рика, Гватемала, Тунис, Сирия, Гърция, Турция, Камбоджа, Виетнам, Казахстан, Египет, Хаити и много други.

Фирмата е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001:2008 за управление на качеството от 14 април 2015 г.

Обичаме професията си и се стремим да я развиваме хармонично!


Двата телевизионни канала имат национално покритие

чрез най-големите разпространители на телевизионни програми:

Глобъл Комюникейшън Нет ЕАД

Нетера Комюникейшънс ЕООД

Виваком

М-Тел

Близу

Онлайн Директ

Скат ТВ

Норт Вест Юнион ООД

МСАТ Кейбъл ЕАД

МСАТ Преслав ООД

Скай Линк ООД

Римекс ООД

Телеком груп ООД

Цифрова Кабелна Телевизия ООД

Би Би Си Кейбъл ЕООД

Телекабел АД

Виора интерактив ООД

Каварна Сат ЕООД

Лафи ЕООД

Телнет ООД

БТК АД

Кракра АД

ВИМ ТВ ООД

ОПТИК НЕТ

Дигиком ТВ ООД

НОРДЕЛИНК БЪЛГАРИЯ ООД

Корес НЕТ ЕООД

Лан Макс ООД

Нет ТВ Кейбъл

АЙ ДИ ТВ ООД

Фотон-К ЕООД

Тракия Кабел ООД

Ланстар ООД

Еском ООД

ЕТ Боряна-Съба Христова

Видеосат 21 век ООД

Кабелнет ООД

Егосат ООД

Скайнет+ ООД

Кабел Сат-Запад ООД

Тракия Кабел ООД

Източни Родопи ООД

Делта ООД

Киви ТВ