От 1-и ноември 2015-а телевизия Travel HD пуска 24-часов fullHD  канал за реклама на България и нейните природни и културни забележителности, туристически възможности и изключителна красота. Каналът ще излъчва кратки филмчета, представящи отделни места и събития, празници и ритуали, традиции и гозби, занаяти и музеи, изпълнители и творци, вдъхновяващи пейзажи и състояния. Цялата програма е само с музикален фон, без дикторски глас. В канала няма да бъде излъчвана реклама, а надписите са на български и английски език. По този начин съдържанието може да достигне до широка аудитория, ориентирана към опознаването на България и нейния туристически потенциал.

Екипът на медията има богат опит в създаването на висококачествени аудиовизуални продукти, като зад гърба си има няколкостотин документални филма, стотици клипове, представящи България и нейните региони. Наскоро екипът завърши видеокаталога „Това е България“, един от най-популярните продукти, представящ страната по света. Амбициозна цел на екипа е до края на 2016-а каналът ще бъде разпространен в кабелни мрежи в Германия, Испания, САЩ и други страни, където има български общности и дългогодишни традиции в общ туристически бизнес с България.

Travel HD е първата българска fullHD телевизия, в ефир е от 2009-а и се разпространява в кабелните мрежи на България и в интернет.

Линк към демо-филми от канала:
https://www.youtube.com/watch?v=w0K4ZaD7yI0&index=12&list=PLGAwBsv3by4zHC3d4hCJ6KxAx2P1OYayt

 

За автора - Пресиана Бонева

Няма коментари

Оставете коментар

You must be logged in to post a comment.