Глобус Медия Груп участва в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” 2016 

В 33-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” 2016 ще участва Глобус Медия Груп, която подкрепя творческите и благотворителните идеи на изложението. Глобус Медия Груп е медийна група с телевизионни канали, работеща в сферата на продуцирането на филми и клипове. Един от най-големите производители на документалистика в България и е създала повече от 700 висококачествени филма и над 2200 видео продукта. Сред пионерите в IPTV – броудкаста.

Водещ бранд е телевизионният канал Travel TV, първият канал за пътешествия и туризъм в Източна Европа, който се излъчва от 2005 г. Екипът е снимал в повече от 65 държави. За десетилетие на медийния пазар са реализирани множество проекти в сферата на аудиовизуалното изкуство, включително създаването на националния видео каталог „Това е България”.

Документалната поредица „Това е България“ съдържа 12 филма, заснети в рамките на 3 години, изцяло във full HD със спиращи дъха кадри, заснети по земя, въздух и вода. Най-красивите, непознати и мистериозни места в България, са представени в четири сезона. Последният продукт от колекцията е пълнометражния 90-минутен филм, обобщаващ поредицата.

От 2009 г. медийната група създава и излъчва Travel HD – първата българска full HD телевизия, ориентирана да представя туристическите възможности на страната ни.

От началото на 2016 г. Travel HD започва да се разпространява и извън България – в Европа и от средата на 2016 г. и в Северна и Латинска Америка.

За автора - Пресиана Бонева

Няма коментари

Оставете коментар

You must be logged in to post a comment.